Höykkylä Alajärvellä

hoykkyla.fi on Alajärven Alakylän kyläyhdistyksen kotisivu. Höykkylä on yksi kyläyhdistyksen alueella olevista kylistä. Muita kyliä kyläyhdistyksen alueella ovat tietysti Alakylä ja Isoniemi. Alakylän koulun koulupiiri käsittää kaikki nämä kolme kylää. Sivuston nimi on valittu siten, että nimi erottuisi muiden kyläyhdistysten sivustoista. Liekö Suomessa toista Höykkylää ollenkaan, mutta Alakyliä on senkin edestä. Tästä nimi. Höykkylä kylän nimenä on vanha, mutta uudistettuna tänne päin kusti polkee aina Haukkalaan. Rakkaalla lapsella tosin on monta nimeä, kuten sanonta kuuluu.

Lännestä Alakylän kyläyhdistyksen vaikutusalue rajautuu Kurejoen ja Lappajärven rantoihin, pohjoisessa Lappajärven ja Pyhävuoren jylhät näkymät ovatkin hallitsevia. Pyhävuorta kutsutaan Pohjanmaan Koliksi. Keskeltä alueen läpi kulkee Kairapuro. Idässä Kaartusen kylän kanssa rajana on Höykkijärventie metsätie. Etelässä laajahkoa toimialuettamme halkoo sininen tie, valtatie nro 16 (Vaasa - Kyyjärvi tie).

Alueen naapurikyliä lännestä myötäpäivään lukien; Myllykangas, Lappajärven puolella Ylipää, Vimpelin puolella Pyhälahti, Kaartunen, Alajärven keskusta ja Ylikylä.

Asukkaat ovat työtä pelkäämätöntä porukkaa. Siitä kertoo useiden yritysten ja yrittäjien joukko. Me ei "puristeta mailasta", osataan ottaa kyllä renostikin. Meillä ei ole liian viisaita ollenkaan, vaan tieto on jakautunut pitkin kylää. Reipas huumori maustaa meidän höykkyläisten arkielämän, jota ulkopuoliset eivät aina ymmärrä. Siinä saattaa jopa ulkopuolista alkaa pelottaa, kun kaksi höykkyläistä innostuu vääntämään juttua. Höykkylä ei ole siis mikään tavallinen kylä, se on sitä jotain, täällä on elämän laatua.

Hietakankaan ja Pyhävuoren pohjavesialueet tuottavat kolmen vesiosuuskunnan kautta erittäin hyvää juoma- ja käyttövettä koko kylälle. Vesi meillä on ilmaista. Tässä kohtaa elämä meillä ei oo kallista. Vähän siistiä, kun saat laskea vettä hanasta surutta. Ei meillä kuitenkaan törsätä.

Jos sinua joku juttu Höykkylässä kiinnostaa niin ota yhtyttä, lähetä sähköpostia; info(ät)hoykkyla.fi tai; klikkaa tästä.

Kotisivujen päivitys aloitettu uudelleen 2013.

 
Joulujuhla 17.12.2014 klo 18:30
Höykkylän tapahtumia- kalenteri
Kansalaisopiston kurssit 2014-2015
Hirvipeijaiset 12.1.2014 koululla 11-14
Sahaaminen jatkuu Höykkylässä
Alakylä valtakunnan mediassa
Alakylän kyläyhdistys 30 vuotta
Syysmyyjäiset 30.10.2013 klo. 18-20
Vapaita tontteja!
Alakylän koulu
Höykkylän kartta
SF-Caravan Koivulehto
Ulkoilualueet ja -reitit
Yrityksiä

 


Näytä suurempi kartta